Voor 17:00 besteld, morgen in huis – Gratis verzending vanaf €35,-

[gtranslate]

Klantenservice

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tips voor sterk en gezond haar

12 tips voor mannen en vrouwen die je haar helpen groeien en laten stralen! Wil je graag mooi, lang haar dat er gezond uitziet?  Of heb je liever een gezonde, korte coupe met sterk haar?  In beide gevallen zijn de volgende 10 tips vast voor jou!

1. Kam je haar niet als het nog nat is. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op beschadiging bij nat haar veel groter is. Dat heeft te maken met het feit dat nat haar bij het kammen meer uitgetrokken kan worden (het is elastischer) en kan daardoor sneller beschadigd raken. Borstel je haar eventueel voor het douchen uit.

2. De meeste kans op haarbeschadiging ontstaat door het kammen/borstelen. Gebruik na het wassen een goede conditioner, kam je haar vervolgens door met je handen, begin bij de uiteinden en werk dan omhoog richting hoofdhuid. Gebruik daarna pas een kam of borstel. Een goede conditioner werkt tevens tegen statisch haar in de wintermaanden.

3. Gebruik een grove kam of borstel met flexibele puntjes en van die bolletjes aan het eind. Deze zijn een stuk beter voor je haar. Laat die ”natuurlijke” borstels liever liggen, sommige kosten een fortuin en je haar breekt er sneller door af.

4. Föhn je haar zo min mogelijk. Föhnen is echt heel slecht voor je haar. Als het toch niet anders kan houd de föhn minstens 30 cm van je haar af, bouw de temperatuur rustig op en gebruik een borstel met openingen zodat de hitte kan ontsnappen.

5. Gebruik liever een haarclip dan elastiekjes voor je haar en varieer je kapsel. En hoe groter de clip of klem hoe beter!

6. Als je een haarverzorgingsproduct gebruikt, neem er dan een waarvan je haar niet hard wordt. Hoe harder je haar hoe groter de kans op beschadiging! En wat ze bij de kapper ook vertellen; hoe minder styling producten je in je haar doet hoe beter.

7. Kleuren is niet goed voor je haar, zelfs de ”verzorgende” versies niet. Het is verstandig om zo dicht mogelijk bij je eigen kleur te blijven. Over het algemeen kan je zeggen dat lichter maken slechter voor je haar is dan donker kleuren. En een kleurspoeling is ook beter voor je haar dan permanente verf.

8. Gebruik shampoo voor je hoofdhuid en zo min mogelijk voor je haar zelf. Zo laat je het beschermende laagje om je haren intact.

9. Is je haar ondanks alle bovenstaande tips beschadigd, smeer dan een olie of proteïnemasker (deze bestaat naast hydrolyzed protein vooral ook uit siliconen) in je haar en laat dit een halfuurtje intrekken. Dit zorgt ervoor dat er weer een mooi laagje om de haren komt en de gespleten uiteinden weer samen ‘plakken’. Bovendien voorkomt het verder vochtverlies.

10. Knip dode puntjes uit je haar. Je haar gaat er niet alleen voller en glanzender uitzien maar je voorkomt ook dat de gespleten uiteinden verder scheuren.

11. Je hoeft alleen je haar te wassen wanneer het vuil en vet aanvoelt. Als je niet snel een vette hoofdhuid hebt en een hygiënische leefstijl hebt is dagelijks wassen echt niet nodig. Als je nu echt niet zonder je dagelijkse wasbeurt kan: kies dan voor een shampoo speciaal voor droog haar. Hier zitten over het algemeen minder wasstoffen in. Of kies voor de elke dag-shampoos, deze bevatten over het algemeen ook minder agressieve reinigers. Wanneer je je haar te vaak wast en een agressieve reiniger gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat de huid als tegenreactie juist sneller talg gaat produceren.

12. Gebruik onder de douche altijd eerst shampoo/conditioner en daarna je gezichtsreiniger om de eventuele resten van de shampoo van je huid te verwijderen.

Webdesign and Development – Custom Wave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *